Kinderyoga

Bij kinderyoga leer je je meer te ontspannen. Kinderen hebben behoefte aan rust, in de snelle, veeleisende tijd waarin we leven. Yoga geeft rust! Kinderyogalessen zijn erg leuk en gericht op spel en plezier. Elke les heeft een ander thema, denk aan de seizoenen, elementen, kerst, Sint, strand en dergelijke, afgestemd op de belevingswereld van kinderen.

Met kinderyoga mogen kinderen weer ervaren wie ze willen zijn en mogen zijn. Een fijne ontspannende manier om te leren omgaan met je lichaam, emoties, spanning en grenzen.

De yogales bestaat onder meer uit het oefenen van speelse yogahoudingen, massage, ademhalingsoefeningen, visualisaties, meditatie en mindfulness. Door middel van het imiteren van dieren, dans, verhalen vertellen en tekenen leren we kinderen ontspanning te ervaren, prikkels om hen heen los te laten en dichter bij zichzelf te komen. Dit alles gecombineerd met muziek, natuur, fantasie, dromen en sociale vaardigheden.

Voor een indruk van de kinderyoga lessen kun je een aantal video’s kijken op mijn YouTube kanaal. De eerste video laat een les met kinderen zien, en de laatste twee heb ik opgenomen om op afstand les te kunnen geven i.v.m. Corona.

Enkele reacties van kinderen (8/9 jaar):

“Het is zo fijn om yoga te doen na school, op de BSO is het zo druk!”

“Ik doe yoga omdat ik snel boos word: door yoga leer ik om rustig te worden en te blijven.”

“Ik kwam als 4-jarige jongen uit het buitenland en kon heel moeilijk mijn plek vinden op school. Yoga heeft me geholpen om me fijn te voelen op school, en veilig.”

Doelgroep: kinderen van 4 t/m 12 jaar. Yogales wordt gegeven bij de naschoolse opvang, scholen, kinderdagverblijven en als prive-les op locatie (zie foto). Yudit-it biedt ook lessen voor kleine groepen, thuis en op locatie.