Wie ben ik

Yudit-it geeft Rots- en Watertrainingen, onder andere op scholen en bij organisaties voor naschoolse opvang. Wij zijn gespecialiseerd in analyse van groepsprocessen en de rol en het gedrag van individuele kinderen daarbinnen. Input en invloed van ouders, leerkrachten en omgeving horen daar vanzelfsprekend bij. 

Mijn naam is Judith van der Knaap. De naam Yudit-it is ontstaan vanuit de ervaringen in mijn eigen leven: in mijn jeugd waren mijn ouders door het jong overlijden van twee van hun kinderen niet altijd emotioneel beschikbaar, en heb ik geleerd dat ik het zelf moest doen. Sport en creativiteit werden mijn grootste ankers, en vriendschappen zorgden ervoor dat ik niet volledig mijn kinderjaren en eigenheid kwijt zou raken.

Sporten gaf me de kracht om fysiek sterk te zijn, creativiteit om mijn verdriet en zorgen even te vergeten  en om te zetten in iets functioneels. Een fijne groep vriendinnen, mijn familie en leefomgeving boden me bescherming en afleiding.

Judith is onlangs geinterviewd door Delft op Zondag!

klik hier om het artikel te lezen.

Door deze ervaringen in mijn jeugd zie ik hoe belangrijk het is om deze veerkracht te ontwikkelen. Juist door deze ervaringen ben ik een sterk en krachtig mens geworden!

We willen onze kinderen graag een onbezorgd fijn leven geven, wat helaas  niet altijd lukt. We zijn snel geneigd onze kinderen in de luwte te houden, te (over)beschermen en hun teleurstellingen te compenseren.

Twaalf jaar geleden werd ik docent op het VMBO en zag daar overduidelijk de invloed van ontwikkeling en opvoeding op eigenwaarde en gedrag van kinderen. Ik kwam in aanraking met de training Rots & Water, en dat werd mijn nieuwe pad. Door opleidingen (o.a. yoga voor zorgkinderen) te volgen vielen voor mij de puzzelstukjes samen.

Hier vond ik mijn passie: door middel van fysieke oefeningen de weerbaarheid van kinderen stimuleren, en hen te leren door yoga /mindfulness de ontspanning en het contact met zichzelf te behouden. Cognitief leren staat voorop in de maatschappij, maar dit ontbrekende stuk is minstens zo belangrijk!

Mijn droom kreeg handen en voeten, en sinds 2010 begeleidt Yudit–it kinderen op weg naar zelfredzaamheid, zelfvertrouwen, weerbaarheid, sociale skills, ontspanning, zelfreflectie en nog veel meer.

Omdat :

“Jij mag zijn, zoals je bent
om te worden, wie je bent
maar nog niet kunt zijn
en je mag het worden op jouw manier
en in jouw tijd.”